Manifest

COMPROMÍS PEL MUSEU D’ART JAUME MORERA

Des de l’any 1914, el Museu d’Art Jaume Morera ha esdevingut un projecte de ciutat ambiciós que ha maldat per acabar amb la seva permanent provisionalitat sense poder gaudir d’una seu pròpia i definitiva. Per diverses circumstàncies, el seu fons s’ha anat traslladant d’un espai a un altre sense una ubicació estable.
Malgrat el compromisos i les voluntats expressades en el Pla de Museus de la ciutat de Lleida de 1996, avui per avui la nostra ciutat encara no pot gaudir d’un patrimoni únic i excepcional reconegut per tothom amb la dignitat que li pertoca. I, darrerament, tot indica que tornem cap a una nova fase d’ajornament sine die de la construcció d’una seu definitiva que pugui allotjar el fons d’art modern i contemporani de Lleida.
Des de la societat civil lamentem la pèrdua d’una oportunitat darrera una altra i el greuge a què s’ha sotmès al Museu d’Art Jaume Morera en relació a altres inversions, i volem, d’una banda, manifestar el nostre neguit per la manca de sensibilitat pel que fa a la situació actual d’aquesta institució i, de l’altra, denunciar el permanent estat de provisionalitat i manca de recursos econòmics i humans.
Per aquests motius, la entitats sota signants manifestem:
  • La nostra voluntat d’endegar un espai de reflexió sobre el futur del Museu d’Art Jaume Morera, en el marc del centenari de la seva creació (1914-2014).
  • La necessitat d’aconseguir un compromís clar de la classe política lleidatana per poder plantejar propostes de cara al futur.
  • El compromís per fer realitat en un breu termini la nova seu definitiva del Museu d’Art Jaume Morera.


Lleida, 21 de març de 2011.